Menu Button

Tiga Dara Pingitan

RM14.90

Sebuah Telemovie Komedi yang sensasi diadaptasi dari komik “GILA-GILA” dibintangi oleh Munir, Siti Nordiana, Haiza dan Anne Ngasriah.

Barcode: 9 557119 004906
Type: VCD
Language: MALAY
Terbitan: HUI HVANG ENT. SDN BHD (FMC Music Sdn Bhd)
Edaran: HUI HVANG ENT. SDN BHD (FMC Music Sdn Bhd)

*Harga Termasuk GST

SKU: Fmctm 03-1007-06 Category: Tags: , ,

In Stock

Description

Sinopsis

Kampung Tiga Dara Pingitan telah dipilih oleh orang-orang filem untuk membuat penggambaran di situ. Manakala rumah Atuk Jai telah dipilih sebagai lokasi penggambaran. Jai telah men war-warkan akan berita tersebut kepada orang kampung. Bukan itu sahaja malah Jai tekad bercakap mengenai rancangannya untuk menjadi pelakon kerana dia telah dijanjikan oleh penolong pengarah iaitu TK (Mamat) untuk memegang satu watak untuknya. Esah, Noi dan Awa di situ telah menarik perhatian TJ.

Sementara itu Jai begitu kecewa kerana apa yang dijanjikan oleh TJ kepadanya dan dia telah mengambil keputusan untuk membuat kerja lamanya sebagai penoreh getah. Bagaimanapun semuanya berubah apabila dia telah dilamar oleh pengarah untuk menggantikan seorang pelakon yang tidak dapat hadir.

selepas itu Jai telah pergi ke KL untuk mengembangkan bakatnya walaupun pada awalnya mendapat bantahan dari atuk dan neneknya. Awa pula telah lari dari rumahnya dan mengikut TJ ke KL setelah peminangan TJ ditolak ayahnya. Pada suatu hari, TJ telah memujuk Awa untuk menjalani “Screen Test” sebagai pelakon dan Jai yang diberitahu mengenai screen test itu oleh Jack juga pergi mencuba nasib. Apakah kesudahannya nasib Awa & Jai?

Dapatkan telemovie Tiga Dara Pingittan dipasaran.